Mark Zuckerberg heeft zojuist ingecheckt in Madison Square Garden. Tenzij u zich in zijn binnenste cirkel bevindt, heeft dit feit wellicht geen enkel nut voor u. Maar als je weet dat hij er is, kun je naar hem toe lopen en hallo zeggen. Dit is de belofte van locatiegebaseerde sociale netwerken. Het gaat niet meer alleen om wat je doet. Het gaat erom waar je bent.

In 2011 gebruikte ongeveer 20% van de smartphonegebruikers deze applicaties. Onderzoeksbureau Comscore bevestigde dit cijfer. Facebook Places is een pionier. Gowalla en Foursquare volgden.

Wat zijn Facebook Places en hoe werken ze?

Facebook Places is een locatiegebaseerde dienst. U kunt uw coördinaten naar uw sociale netwerk sturen. Deze functie werd voor het eerst geïntroduceerd op de iPhone. Het werd al snel ook uitgebreid naar Android- en BlackBerry-apparaten. Om het te gebruiken, moet je de Facebook-app installeren.

De GPS van je telefoon doet het zware werk voor je. Geef uw locatie op en stel plaatsen in de buurt voor. Als uw apparaat geen GPS heeft of als u aan uw bureau zit, kunt u touch.facebook.com gebruiken. Internetverbinding is nog steeds vereist. De dienst is duidelijk gebouwd met mobiele gebruikers in gedachten. Waarschijnlijk neem je je laptop niet mee naar de film. je hebt een mobiel apparaat.

Waarom locatie delen gebruiken?

Nieuwsgierigheid drijft mensen. Sommige mensen hebben praktische redenen. Je kunt zien welke vrienden in de buurt zijn. Spontane bijeenkomsten zijn alleen maar eenvoudiger geworden. Ontvang de laatste informatie over lokale evenementen. Als uw vrienden het concert bijwonen, kunt u dat ook doen.

Ook consumenten profiteren ervan. Gaat uw collega naar Macy’s voor verkoop? Bij hem kun je geld besparen.

Beveiligings- en privacyrisico’s

Dit gemak heeft ook een donkere kant. Als je de bioscoop binnenkomt, wordt er ook aangekondigd dat je huis leeg is. Deze informatie Dit opent de deur naar cyberstalking. Nog erger is stalking in de echte wereld.

Bedrijven zijn dol op deze gegevens. Ze kunnen profiteren van uw bewegingen. Afhankelijk van uw gewoontes kunt u spamberichten ontvangen die ongevraagde aanbiedingen bevatten. Begrijp de potentiële risico’s. Controleer verstandig.

Facebook-voordeel bij sociale check-ins

Facebook is nog steeds een enorm bedrijf. In 2011 had het platform ongeveer 750 miljoen gebruikers. In juni van hetzelfde jaar had rivaal Foursquare ongeveer 10 miljoen gebruikers. Het verschil is enorm. Facebook geeft niet op. Ze proberen aan de top te blijven.

Vroeger kon je zien waar je was. Nu kunt u naar een specifieke locatie linken. Dit is het proces:

  1. Klik op de knop Inchecken in de Facebook-applicatie.
  2. Selecteer uw locatie in de lijst. De app toont de laatste check-ins van jou en je vrienden in de buurt. Je kunt ook nieuwe plaatsen toevoegen.
  3. Voeg statusupdates toe of zie andere vrienden.
  4. Uw bericht verschijnt in de nieuwsfeed van uw vriend.

Met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Dit geldt voor de oom van Spider-Man en Facebook Places. U moet uw instellingen beheren.

Hoe u kunt bepalen wie uw login ziet

U kunt de weergave-instellingen aanpassen. Gebruik de optie Deze inhoud verbergen op het tabblad Aanpassen van uw privacy-instellingen. Hierdoor blijven ongewenste toeschouwers (zoals je baas) bij je weg.

Wanneer je vriend probeert in te loggen, stuurt Facebook een verzoek. Je moet het ermee eens zijn. Maar er is een probleem. Met jouw toestemming kan deze vriend op elk moment jouw gegevens bekijken. Ze hoefden er niet meer om te vragen.

Hoe Facebook-plaatsen uit te schakelen

Het inschakelen van de service is eenvoudig. Het uitschakelen ervan is moeilijk. Om het volledig uit te schakelen zijn verschillende stappen nodig.

Laten we beginnen met de privacy-instellingen.

  • Klik op “Instellingen bewerken”.
  • Zoek naar “Wat ik deel”.
  • Selecteer “Alleen ik” onder “Inchecken bij”.
  • Haal het vinkje weg bij ‘Mensen hier nu’ in het vakje ‘Mij opnemen’.

Bepaal vervolgens wie informatie over u kan delen.

  • Selecteer onder Instellingen aanpassen de optie Wat anderen met u hebben gedeeld.
  • Schakel “Vrienden kunnen mijn locatie zien” uit.
  • Ga naar “Apps en websites”.
  • Klik op Instellingen bewerken.
  • Verwijder ‘Locatie delen’ uit ‘Vrienden kunnen bezoeken’.

Veel klikken. Als u echter wilt dat uw locatie privé is, moet u het werk zelf doen. Deze apps zullen nog steeds proberen uw gegevens te delen. je moet ze uitschakelen.